Start nieuw seizoen: doe je mee?

Augustus 2022 – De zomerperiode is voorbij. Op veel manieren gaat een nieuw seizoen van start. Kinderen gaan weer naar school. Trainingen van allerlei sporten beginnen weer. Eerstejaarsstudenten verkeren in hun kennismakingstijd. De supermarkten proberen ons met extra aanbiedingen te verleiden de voorraden weer aan te vullen. En in de natuur zien we dat het groen oud en zwaar begint te worden. Dat is de tijd van het jaar waarop ook het KVD weer begint te bruisen van activiteit. Jaarprogramma’s worden opgesteld, kringen komen bij elkaar en landelijk wordt het online lezingenprogramma voorbereid rond maatschappelijk relevante onderwerpen (denk bijvoorbeeld aan slavernijverleden en migratie).

Het KVD heeft er weer zin in en verheugt zich op alle komende activiteiten waarin de leden in onderlinge verbondenheid verdieping en inspiratie vinden. En ook ontspanning door even uit de dagelijkse bezigheden te stappen, je gedachten over iets heel anders te laten gaan en ook wat je persoonlijk bezighoudt te delen. Het KVD biedt een bijzondere mix van vriendschap en verdieping.

Het KVD en ook zijn kringen staan altijd open voor nieuwe leden. Mocht je geïnspireerd zijn en zelf een nieuwe kring willen starten dan ben je ook van harte welkom. Het landelijk bestuur helpt je graag om dat te realiseren. Vrouwen van alle leeftijden zijn welkom. En katholiek betekent voor ons dat iedereen die maatschappelijk betrokken is en geïnspireerd is door christelijke waarden bij ons een plekje kan vinden. Het KVD is geworteld in de katholieke sociale leer die -in een heel beknopte samenvatting- zegt dat iedere mens van waarde is, dat we verantwoordelijk dragen en solidair zijn, om op die manier te werken aan een samenleving die zoekt naar het gemeenschappelijk goede. We zoeken vaak naar de brug tussen inspiratie en handelen.

Ben je nieuwsgierig en wil je eens komen kijken: neem contact op met de secretaris!