Onderwerpen kringen

De leden van een kring komen ongeveer maandelijks bij elkaar. Tijdens een bijeenkomst diepen de leden een door hen zelf gekozen en voorbereid thema uit. Veelal zijn dit onderwerpen op het gebied van samenleving, politiek en/of geloof. Door dialoog kunnen de leden hun ideeën ontwikkelen en aanscherpen. Hieronder staat een impressie van de verscheidenheid aan onderwerpen bij de diverse kringen te vinden.

Arnhem
Onderwerpen waren onder meer vredesmissies, het vluchtelingenvraagstuk, generatieverschillen, geloof, leven met alzheimer en een reis naar Myanmar.

Breda
Onderwerpen op het gebied van compassie, leven en het levenseinde.

Den Bosch
Onderwerpen waren o.a. de dood, duurzaamheid en digitalisering in het onderwijs.

Den Haag 1
Onderwerpen waren o.a. blockchain, voedsel van de toekomst, diversiteit op de werkvloer, alzheimer, universele menselijkheid (Dirk van de Glind), waterbeheer, de energietransitie en geloof.

Den Haag 2
Onderwerpen die aan de orde kwamen, zijn o.a. duurzaamheid, internationale onderhandelingen, Maria Magdalena, Karel de Grote, de invloed van de revolutie op de kunst in Rusland en een reis naar Iran.

Dan Haag 3
Onderwerpen waren o.a. het nieuwe leren, de katholieke kerk, Bertha van Suttner, Connie Palmen en Cornelis Verhoeven.

Limburg Noord
Onderwerpen waren o.a. robotisering, ouder worden, de voedselbank, hersenen en waarneming, de Dode Zeerollen, het leven van Rodin en de islam.

Nijmegen
Onderwerpen die aan de orde zijn geweest zijn o.a. levenseinde, populisme, Luther en zijn vrouw, het boek ‘Eten met paus Franciscus’ en het leven van Helene Kröller-Müller.

Rotterdam
Onderwerpen die aan de orde waren, zijn o.a. vrouwenbesnijdenis, ouderenzorg, donorregistratie, de Wende, islam en cybercriminaliteit.

Tilburg 1
Onderwerpen waren o.a. sociale media, privacy, voeding, Charlie Hebdo, geweldloze communicatie en het boek ‘Wees onzichtbaar’ van Murat Isik.

Twente Oost
Onderwerpen waren o.a. dementie, islam, de ondoorgrondelijkheid van de mens en kunstenares Bertine Ketelaar.

Twente West
Aan de orde kwamen o.a. het begrip autoriteit, vluchtelingenopvang, palliatieve zorg, een verblijf op Lesbos en een gesprek met de burgemeester van Tubbergen.

Utrecht 1
Onderwerpen waren o.a. Europa, baas over het eigen lichaam, de consumptiemaatschappij, het Israëlisch conflict en het leven van George Sand.

Utrecht 2
Onderwerpen waren o.a. God in de Tweede Wereldoorlog, barmhartigheid, de volmaakte mens, Hannah Arendt, Charles Ruijs de Beerenbrouck en het boek ‘Homo Deus’ van Yuval Noah Harari.

Zuid Veluwezoom
Onderwerpen waren o.a. democratie, racisme, de hersenen, vertrouwen, land- en tuinbouw en innovatie, en het vluchtelingenvraagstuk.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]