KVD Online over eenzijdige leefwerelden

Mei 2024 – In de KVD Online bijeenkomst van 13 juni vertelt dr. Lotte Vermeij over het recente onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) naar de leefwerelden van arm en rijk.

Rijke Nederlanders komen steeds minder in aanraking met mensen met een gemiddelde of lage welvaart en ook de armsten ontmoeten steeds vaker vooral elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van het SCP dat begin april werd gepubliceerd. Hoewel de meeste Nederlanders wel allerlei verschillende mensen ontmoeten, is er reden tot zorg. Eenzijdige leefwerelden gaan namelijk gepaard met ongelijke kansen en staan sociale samenhang en begrip tussen mensen in de weg. In het onderwijssysteem en op de woning- en arbeidsmarkt liggen kansen om ervoor te zorgen dat arm en rijk elkaar (weer) meer ontmoeten.

Lotte Vermeij vertelt bij KVD Online over het onderzoek en gaat in gesprek met de leden en introducees over de conclusies en aanbevelingen. Binnenkort wordt de uitnodiging verzonden. Heb je interesse, neem dan contact op met de secretaris.