Een jaar vol (online) inspiratie

December 2021 – In een jaar met beperkingen en versoepelingen vanwege opeenvolgende golven van coronabesmettingen bleef het KVD voor veel leden een vaste waarde. Binnen de eigen KVD-kring en ook landelijk vinden leden bemoediging en inspiratie bij elkaar. Naast de kringbijeenkomsten hebben leden regelmatig telefonisch en appcontact met elkaar. Ook worden nieuws en inspiratie gedeeld via het magazine DispuutNieuws en een bijna-maandelijkse nieuwsbrief.

Screenshot van KVD Online sessie met Isabella Wijnberg als spreker.
Isabella Wijnberg bij KVD Online

Ook de KVD Online bijeenkomsten kunnen steeds op veel belangstelling rekenen van leden en hun introducees. Afgelopen jaar kwamen uiteenlopende onderwerpen aan bod:

  • Bas Blokker, 11 februari 2021 – Joe Biden en de ziel van de natie.
  • dr. Berma Klein Goldewijk, 23 maart 2021 – Wat is leugen, wat is waarheid. Post truth, ‘alternatieve feiten’ en complotdenken.
  • Marja van Bijsterveldt, 18 mei 2021 – Burgemeester in coronatijd.
  • Esther van Dijk, 22 juni 2021 – Hoe Nederland in tijden van een pushback tegen gendergelijkheid zich in de CSW-onderhandelingen inzet voor de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd.
  • Evelyne Verheggen, 24 augustus 2021 – Bloemen en planten in de katholieke verbeelding van de deugd-zaamheid.
  • Isabella Wijnberg, 23 november 2021 – over de betekenis van werk

Helaas meldde de spreker voor KVD Online op 15 december 2021 zich ziek waardoor deze niet door kon gaan. De eerstvolgende KVD Online bijeenkomst is op 25 januari 2022 met als gast VN Vrouwenvertegenwoordiger Enaam Ahmed Ali.